Doe je mee aan de La Red Netwerk Challenge?

Ontdek hoe slim jij en je collega’s elkaars netwerken gebruiken. 

Wist je dat elke organisatie Sociaal Kapitaal heeft? Dit is de waarde van het netwerk dat elke medewerker zakelijk en privé onderhoudt.  

Aangezien elke collega al gauw 600 andere mensen kent, biedt dat een enorm potentieel aan toegevoegde waarde voor jouw organisatie. Deze netwerken van je collega’s, ontsluit je door te werken als netwerkorganisatie.  

Wat levert het op?

Slim het Sociaal Kapitaal van je organisatie gebruiken levert op dat je minder tijd kwijt bent:

Om  beschikbare kennis binnen de organisatie te vinden  

Om noodzakelijke Innovatie te  versnellen

Om (veel) draagvlak te creëren 

Om effectiever samen te werken 

Om nieuwe collega’s  te vinden

Om via andere kanalen nieuwe opdrachtgevers binnen te halen 

Los van de tijdwinst, levert Sociaal Kapitaal benutten ook nog eens verrassende kansen en inzichten. 

Met de  La Red Netwerk Challenge ontdek je hoe jullie werken als netwerkorganisatie. Dit inzicht krijg je met de gevalideerde netwerkorganisatie-scan. Hiermee  meten we in 10 minuten op welke trede van de netwerkvolwassenheid jouw organisatie staat. 

Wat is Netwerkvolwassenheid?

Netwerkvolwassenheid geeft aan waar een organisatie staat in haar ontwikkeling tot netwerkorganisatie. Met onze scan krijg je inzicht in het perspectief van jouw collega’s op de ontwikkeling van jullie organisatie als netwerkorganisatie.

 

De scan maakt duidelijk  aan welke knoppen je kunt draaien  om de volgende trede van netwerkvolwassenheid te bereiken. Het is de eerste stap om het Sociaal Kapitaal van je collega’s beter te kunnen gebruiken.

Hoe werkt de Netwerkorganisatie-scan?

De Netwerkorganisatie-scan is één van de methodieken die La Red inzet om Sociaal Kapitaal benutbaar te maken. Het is een gevalideerde test die de netwerkvolwassenheid van jouw organisatie meet. 

Inzicht binnen 10 minuten

Jouw netwerkvolwassenheid geeft aan of de organisatie ingericht is volgens de principes van de netwerkorganisatie. Deze scan meet dat op de pijlers: strategie, cultuur, structuur, mensen en middelen. De scan geeft de randvoorwaarden waaraan je kunt sleutelen om het Sociaal Kapitaal dat binnen de organisatie beschikbaar is te benutten.

De Netwerkorganisatie-scan bestaat uit twintig vragen met steeds vier mogelijkheden. Het invullen vraagt slechts tien minuten van je tijd. Winny, onze virtuele assistent, begeleidt je bij het invullen van de vragen. Aan het einde van scan geeft zij jouw persoonlijke score, dus jouw perspectief op de ontwikkeling van jouw organisatie als netwerkorganisatie.

De netwerkorganisatie-scan doe je samen met met minimaal vijf collega's. Iedereen krijgt direct de uitslag met een handige tip. Hebben vijf collega's meegedaan dan krijgen jullie het speciaal  op maat gemaakte rapport netwerkvolwassenheid.

Hoe deelnemen?

De netwerkorganisatie-scan kun je zelf of samen (aanbevolen) met je collega's doen. 

Je kunt direct deelnemen en krijgt dan direct de uitslag met een handige tip.

Als je samen met minimaal vijf collega's meedoet dan krijg je het speciaal voor jullie op maat gemaakte rapport netwerkvolwassenheid cadeau van ons.

Vraag bij Winny, mijn virtuele assistent, de speciale netwerkcode aan om deel te nemen aan de La Red Netwerk Challenge

Je ontvangt binnen het uur  de netwerkcode met instructie. Ik raad je aan om direct de scan te doen. Deze ervaring kun je gebruiken om je collega’s de uitnodiging te sturen. 

Om je te helpen met de Challenge stuur ik je een e-mail met een voorbeeld tekst waarvan ik weet dat die goed werkt.  

Mijn cadeau voor je organisatie

Is het interessant jullie ontwikkeling als netwerkorganisatie te ontdekken? Want je weet toch dat al jouw medewerkers met honderden anderen omgaan binnen en buiten de deur? En dat je daarmee van alles voor elkaar kunt krijgen met een beetje regie en heel veel vertrouwen?

Mijn naam is Miriam Notten oprichter van La Red. Ik geef organisaties graag (wetenschappelijk) inzicht hoever ze zijn in de ontwikkeling tot netwerkorganisatie. 

Vraag collega’s te helpen

Om een objectief beeld van de netwerkvolwassenheid van je organisatie te kunnen geven vragen we om de hulp van je collega’s. Vraag ze om samen met Winny de netwerkorganisatie-scan te doen.

Je krijgt van mij een speciale netwerkcode zodat je de netwerkorganisatie-scan door minimaal 5 en maximaal 10 medewerkers kunt laten invullen. Wil je meer collega's laten meedoen, vraag ons dan even om hulp, want dat kan zeker.

Je ontvangt een e-mail sjabloon om de uitnodiging te versturen. Hierin staat de unieke netwerkcode die Winny nodig heeft voor de registratie.

Cadeau Rapport Netwerkvolwassenheid

De gecombineerde resultaten krijg je van me terug in de rapportage mét observaties en tips die je helpen om jullie naar de volgende trede te brengen als netwerkorganisatie. 

Ik bied je deze observaties van €1.497,= kosteloos aan, als cadeau, omdat je zo kunt ontdekken hoe onze data scientists het netwerkende vermogen in beeld brengen. En de kans is erg groot dat je verbaast zult zijn over het inzicht dat je krijgt.

Wat is de netwerkvolwassenheid van de organisatie

Wat de collega’s nu vinden van de inzet van hun Sociaal Kapitaal

Hoe verschillende functies de inzet van het Sociaal Kapitaal ervaren

Wat er nodig is om de volgende trede van netwerkvolwassenheid te bereiken  

Tips over de netwerkende aanpak op HR, op instroom, doorstroom en uitstroom

Tips over de inrichting van de organisatie die bijdraagt aan (geregisseerde) ontmoetingen om zo kennis sneller te laten stromen

Je bent niet alleen

Deze organisaties hebben van Winny al inzichten gekregen:

VNG de Vereniging van Nederlandse Gemeenten

DOTbusiness Marketing- en Communicatiebureau 

RVO Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Waterschap Vallei en Veluwe

en vele anderen

Built with